Az élet nem percekből, hanem pillanatokból tevődik össze...

Gondolatok júliusra...

Gondolatok júliusra...

Pillangók

2015. szeptember 22. - Major Zsuzsanna

Ha egy pillangó meglebbenti szárnyait a világ egyik részén, nem tudhatjuk, hogy annak túlsó felén milyen változásokat idéz elő…. Csak úgy, mint a találkozások. Életünk során több millió ember keresztezi utunkat, mégis kevés arc marad meg belőlük, s még kevesebb azoknak a száma, akik lábnyomukat a szívünkbe tudják helyezni. Az ilyen személyek azonban a pillangók szárnycsapásaihoz hasonlóan átformálják lelkünket, egy-egy kimondott szóval, egy-egy érintéssel. S ezek a pillanatok lehetnek lágyak, mint a szellő érintése, de támadhatnak olyan erővel is, mint a tornádók. Előfordulhat, hogy repdesésük közben egyszerre csak kitárják nekünk a világot, biztonsággal tartanak bennünket a föld felett, míg a következő pillanatban mély sebeket okoznak. Ugyanakkor szükségünk van arra, hogy a kezünkben tartsuk őket, közelről is megcsodáljuk gyönyörű színkavalkádjukat. Ha azt szeretnénk, hogy velünk maradjanak, megtanulunk törődni velük, és nem félünk attól, hogy a szárnyuk által keltett szellő fájdalmat okozhat nekünk.

S ha végül kinyújtott kezünkről új útra térnek, csak reménykedünk abban, hogy hozzájuk hasonlóan, mi is megváltoztattunk bennük valamit, ami aztán visszarepíti hozzánk őket…. Ha csak egy percre is, de újra elhozzák azt a boldogságot, amit az első találkozás okozott….

butterfly_2.jpeg

Fotó: Imgfave

A bejegyzés trackback címe:

https://majorzsuzsanna.blog.hu/api/trackback/id/tr297808452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása